donderdag 13 januari 2011

The story behind: Top Secret Japan


Top Secret is een bedrijf dat toch wel bekend moet zijn. Je zou het bijna een stukje sociale ontwikkeling op auto gebied kunnen noemen. Opgericht door, en nu nog steeds directeur van het bedrijf: Kazuhiko Nagata. Of zoals iedereen hem kent: Smoky Nagata... En die naam is niet voor niets zo bekend..




Smoky, of Kazuhiko begon bij het bedrijf Greddy als gewone werknemer. Hij hielp, liep een soort stage. Maar in zijn vrije tijd na sluitingstijd van het bedrijf kon hij eigen onderdelen maken. Hij interesseerde zich erg in techniek, waardoor hij bij Greddy goed terecht kwam. Er werd geen rekening gehouden met het feit dat zijn creatie's na werktijd dermate goed was dat het wel eens interessant kon zijn voor Greddy. Hij is daarop ook niet ontslagen maar gestimuleerd door Greddy om door te gaan met productie eigen onderdelen, en met als doel, research voor Greddy.


Top Secret levert anno 2011 eigenlijk alles wat je zou willen hebben. Voor elke auto, en als het niet in de voorraad lijst staat, kan het custom gemaakt worden. Van spruitstukken, tot functie gevormde bodykits. Van omgebouwde turbo's tot speciale lichtgewicht deuren. Er komen onder andere ook kant en klare blokken met 1000pk vandaan. Zo ook kun je speciale Volk TE-37's van Top Secret kopen, genaamd time-attack edition. Deze zijn nog lichter dan de originele Volk velgen, wat het onafgeveerde gewicht ten goede komt. En dat brengt ons direct bij het hele punt en doel van Top Secret: Functie.


Het zal je dus ook niets verbazen dat Top Secret vrijwel elke auto voorbij A-merk supercars kunnen laten knallen. Neem een Lamborghini Gallardo zoals hierboven. Een van de snelste supercars, en de foto zegt eigenlijk alles.

Binnenkort meer van dit bijzondere bedrijf, dat al jaren lang pure monsters maakt. Gaat het om time-attack, drift of drag. Als Smoky zich ermee bemoeit, gaat het hard. Heel erg hard...

click to read in english