vrijdag 24 september 2010

Time attack



In tegenstelling tot wat je ziet in films en dergelijken gebeurt het racen niet in het drukke stadcentrum, maar meer aan de stadsgrenzen van Breda. Hier bevind zich een kronkelig wegennetwerk vol bochten die je meer aan een gemiddeld circuit doen denken.
Dit zijn rustige wegen die doorgaans alleen voor bestemmingsverkeer gebruikt worden. Door het vrij smalle wegennetwerk word dit door Low Profile voornamelijk gebruikt voor time attacks.



Onoverzichtelijke bochten worden in de gaten gehouden op tegemoetkomend verkeer zodat de bestuurders dit niet zelf hoeven te doen.


Tijdens het maken van de fotos kwamen we een van de rijders tegen die aan het oefenen was om een nieuw record neer te zetten.


Deze time attacks worden geregistreerd en opgeslagen op de computer om zo de rijders op de hoogte te houden van hun vorderingen. Zo kunnen de rijders snel leren van hun fouten om zo de volgende keer weer beter te Presteren. Dit maakt de time attacks uitermate goede oefeningen voor bijvoorbeeld circuitdagen.