zaterdag 25 december 2010

Stack meters



Vanaf vandaag hebben wij er een nieuwe rubriek bij! Het feit dat je deze blog leest geeft al aan dat je geinteresseerd bent in serieuze performance onderdelen voor je auto. Je zult ongetwijfeld al bekend zijn met de meeste grote merken in de auto modificatie scene. Soms zijn er merken die hoewel ze hoge kwaliteit producten hebben, ze eigenlijk vrij onbekend zijn in de tuning scene. Dit bijvoorbeeld omdat ze meer uit de racing scene komen. Toch hebben ze doorgaans innovatieve producten die de moeite waard zijn om te vermelden.

Deze keer behandelen wij de Stack meters. Stack meters zijn vrij onbekend als je het vergelijkt met de bekendheid van bijvoorbeeld de defi/greddy/autometer meters. Toch zijn ze zeker interresant omdat ze op verschillende aspecten anders zijn als de gewone meters. De meters hebben zien er niet speciaal uit, maar toch zijn het een van de duurdere meters die je kan kopen (150 euro voor een meter is meer regel dan uitzondering)

Wat zorgt ervoor dat deze meters zo duur zijn? Afgezien van het afgeven van waarden zoals de meeste meters hebben deze meters ook de funcie om van kleur te veranderen als de waarden te hoog of te laag zijn en kunnen ze een piek onthouden en weergeven met een druk op de knop. Dit zijn op zich nog niet hele speciale mogelijkheden, aangezien er meerdere meters zijn die dit kunnen.
Stack wijkt echter af van andere meters omdat ze geleverd worden met bijpassende sensoren. Dit is een groot voordeel, want hierdoor zijn de sensoren precies afgestemd op de meters, en niet zoals bijvoorbeeld de goedkopere meters waarbij je zelf nog sensoren moet regelen. Doordat ze op elkaar afgestemd hebben de meters een afwijking van maximaal 2%. Dit is een stuk beter in vergelijking met meters van een ander merk.
Buiten dit zijn de meters ook anders dan de gemiddelde meters omdat ze analoge outputs hebben. Je kan dus de meters aansluiten op de ECU of een data logger waarmee je dus bijvoorbeeld de temperatuur kunt bekijken over langere periode.



Ook hebben sommige Stack meters de mogelijkheid om een dubbele functie te hebben. Zo hebben de watertemperatuur meters een ingebouwde fan control switch. Als je een electrische fan aansluit op deze meters kun je de fan aan laten gaan op een temperatuur die jij zelf ingesteld hebt.
Door deze extra functies vallen de Stack meters zeker op in de wereld van performance meters. We hopen deze meters dan ook vaker te zien in autos.

Website: http://www.stackltd.com/

click to read in english