dinsdag 28 juni 2011

Platen LSD's


Vandaag bespreken we de verschillen tussen de 1 weg, 1.5 weg en de 2 weg LSD. Wat zijn de voordelen en wat zijn de nadelen ervan.
Als we kijken naar bovenstaande afbeelding zien we dat er 3 soorten zijn. aan de vorm te zien kun je vrij makkelijk zien wanneer welke in werking treed. De 1 weg LSD werkt alleen maar bij acceleratie en de 2 weg LSD bij acceleratie en gas los. Dan hebben we nog de 1,5 weg welke bij acceleratie werkt en een beetje bij deceleratie.
Je moet weten dat hoewel sommige mensen denken dat hoewel de 2 weg een hoger nummer heeft het niet altijd beter hoeft te zijn. Het hangt allemaal af van de rijstijl en het doel van de auto. Een 1 weg wordt voornamelijk in voorwiel aangedreven autos gebruikt omdat men anders veel last van onderstuur in de bocht kan krijgen bij gas los. Ook is het indraaien in de bocht het snelste met een 1 weg en daarom worden ze veel bij auto X gebruikt. Een 2 weg wordt voornamelijk gebruikt om te driften aangezien de lock hetzelfde is als je gas los laat. Een 1.5 wordt meer gebruikt tijdens het circuitracen en timeattacken omdat het het beste van beide werelden samenvoegd. Dit wil niet zeggen dat dit de enige optie is, veel daily drift autos bijvoorbeeld hebben een 1.5 weg lsd omdat dit makkelijker rijd tijdens het gewone rijden. '