vrijdag 26 november 2010

Trackcheck: the Kreuzau downhill dash


De Kreuzau downhill dash is een track die door een lezer getipt was. Aangezien Low Profile niet vies is van een potje downhill was besloten naar de track te gaan die in de buurt ligt van het plaatsje Bilstein.


De track begint niet onaardig met goede kwaliteit asfalt en een setje S bochten. De strepen zijn duidelijk aangegeven en er is weinig kans op tegenliggend verkeer, dieren of fietsers op de weg. Hierdoor kun je in het begin lekker lijntjes rijden en zonder problemen elke bocht perfect nemen.


Na ongeveer een kilometer zet de downhill zich in en beginnen de eerste hairpin bochten al te vormen. Deze zijn een flinke uitdaging in verband met de steile afdaling. De wegen zijn vrij veilig aangezien ze vangrails hebben. Het opkomende verkeer is hier echter vrij lastig te zien, dit is echter een veelvoorkomend probleem bij de meeste hairpins en dit is eigenlijk ook niet echt een groot probleem.


Het probleem van de track was echter dat deze halverwege dwars door een woonwijk ging. Hoewel Low profile zich goed bewust is van het feit dat racen altijd gevaar mee brengt, zullen ze nooit gaan racen door een woonwijk, aangezien dit gewoon veel te gevaarlijk is en teveel onnodig risico met zich meebrengt. Dit is dan dus ook de reden dat deze track niet Low Profile approved is. Wij geven ook niet de exacte locatie van de track weg, aangezien we niemand willen motiveren om door een woonwijk te racen.

click to read in english