maandag 14 februari 2011

Aanpasbare injectoren


in·no·va·tie de; v -s een verbetering van een bestaand product.
Als je denkt dat deze alleen komen van grote namen in de auto wereld, zoals AMG, Mugen of Nismo dan zit je verkeerd. Innovaties kunnen ook komen van jou of mij. Een schoolvoorbeeld hiervan is de aanpasbare injector.
We hebben ondanks een tip gekregen van een van onze Low Profile rijders uit de supra wereld. Wat hij mij stuurde viel bij mij de mond open. Ergens achter in een schuur heeft een jongen een variabele injector uitgevonden en gepatenteerd.


Als je wil begrijpen hoe speciaal dit is moet je vooral denken aan tuners die hun auto in stages opbouwen. Bij stage 2 hebben ze bijvoorbeeld 800cc injectoren nodig, welke ze vervolgens weer weg pleuren om 1000 cc injectoren te kopen voor stage 3. Deze injectoren hebben (voor hoe het eruit ziet) aanpasbare internals welke je kan wisselen om een andere flow te krijgen. Het onderdeel zelf kun je makkelijk verwisselenen en kost een fractie van de prijs van een injector. Het interessante is dus dat je 100% je eigen flowrate kan bestellen en wisselen zo goedkoop is dat het daadwerkelijk de moeite wordt om te gaan experimenteren met injectoren in de auto.


We hebben contact gehad met de maker van deze injectoren en hij zegt dat ze te koop zijn voor ongeveer 35 euro per stuk. De injectoren worden besteld in de hoeveelheid cc die jij wil. Mocht je dit later willen aanpassen kan dit voor ongeveer 7,50 per injector. Momenteel werkt hij aan een side feed style injector, waardoor mensen met een JZ motor en de meeste Nissans ook met aanpasbare injectoren kunnen rijden. Mocht er interesse zijn vanuit de Honda wereld zal hij ook daarvoor injectoren gaan ontwikkelen. Iedereen die interesse heeft kan mailen naar supraonice@gmail.com.

click to read in english