woensdag 17 november 2010

De witte duivel


De witte duivel, beter bekend als mist, is voor de meeste mensen reden genoeg om binnen te blijven en mits strikt noodzakelijk met zo veel mogelijk lampen aan zo langzaam mogelijk te rijden. Deze mensen passen totaal niet bij de Low Profile ideologie. Volgens de Low Profile ideologie moet je in deze situatie je vertrouwde omgeving opgeven om jezelf in onbekend terrein te begeven, in dit geval dus de mist.

Dit is precies wat er vandaag gebeurt is. Hoewel het KNMI een negatief advies had om met dit weer buiten te gaan was de geplande timeattack gewoon doorgegaan.



Het is niet verrassend dat er ook geen recordtijden neergezet zijn. Dit is echter ook helemaal niet de bedoeling geweest. Doordat de racers zich op hun vertrouwde banen opeens in onbekend terrein begaven werden ze geforceerd om een stap verder te gaan. Tijdens de time attacks was vandaag na verloop van tijd de gemiddelde snelheid met 39% gestegen. Dit zijn zeer goede ontwikkelingen voor de racers. 
Ook buiten de time attacks in de mist moet het niveau verbeterd zijn. Het perceptievermogen van de racers stijgt namelijk ook door het minimale zicht. Dit zal bij races met goed zicht de tijden en de veiligheid ten goede doen. Wij hebben er dan ook vertrouwen in dat de racers dit niveau kunnen vast houden bij de volgende time attack.