dinsdag 5 april 2011

Drift style bumper reparaties


Als je bezig bent met driften zul je vroeg of laat wel iets raken. Het gebeurt bij de pro's en het gebeurt ook zeker bij de amateurs. Niks om je voor te schamen, maar wat te doen als je bumper schade heeft door deze acties. We bespreken de meest populaire opties

tywraps


Het repareren van de bumper met tywraps is de meest gebruikte optie. Je houd het gescheurde gedeelte van de bumper/sideskirt bij elkaar, boort wat gaatjes en doet er een tywrap doorheen. Houd minstens 1 a 2 cm afstand van de scheur om te voorkomen dat het verder uitscheurt. Het is zo gepiept, mits je een boor bij de hand hebt. Een voordeel van de tywraps is dat je ze in hippe kleuren kan krijgen, zodat je er lekker foute kleuren combos van kan maken.
Enkele drifters monteren de bumpers ook met tywraps, omdat de tywraps makkelijker kunnen breken tijdens een botsing waardoor de bumper uiteindelijkminder schade heeft.

popnagels



Een minder geziene manier is om de bumper te popnagelen. Eerst snijd je een aluminium plaatje uit in de vorm van de scheur. Houd het uitgesneden plaatje voor de scheur en boor gaten door het plaatje en de bumper op dezelfde manier als de tywrap methode. Houd dan de plaat erachter en popnagel hem vast. Hoewel de bumper steviger wordt dan de tywrap methode is dit een moeilijkere methode (je moet meer meenemen; plaatstaal/snijdapparaat/popnageltang/boor etc) en daardoor minder gezien.

tape



Tape is ook een minder geziene methode maar begint steeds populairder te worden. Hoewel vroeger enkel ducktape gebruikt werd zie je steeds vaker ook andere soorten tape. Het is eigenlijk te makkelijk om uit te leggen. Doe wat tape over de scheur en klaar ben je. Hoewel het de minst sterke manier is is het veruit de gemakkelijkste manier. Je hebt geen gereedschappen nodig en normale verpakkingstape is bij elke supermarkt wel te halen.

stickers


Niet heel verschillend van de tape methode is stickers. Over de scheur een sticker plakken is zo gedaan. Veel gezien zijn de pleister stickers, maar elk soort sticker kan gebruikt worden. Aangezien de meeste stickers te klein zijn hebben ze doorgaans niet veel reparende waarde en kan het alleen als gimmick beschouwd worden.

niet repareren



Sommige drifters kiezen ervoor om de schade gewoon te laten zitten. Sommigen
vinden het cool, anderen vinden het een bewijs van het feit dat ze de auto
gebruiken als driftwagen en weer anderen zijn te lui om het te repareren. Een extreme vorm is de drift missile. Dit zijn autos die er speciaal voor gemaakt zijn om zoveel mogelijk schade op te lopen tijdens het driften. De
meningen verschillen over deze methode, maar het is zeker de aller makkelijkste
manier om met de driftschade om te gaan.


click to read in english