donderdag 23 juni 2011

Driften met een voorwielaangedreven auto


Vandaag bespreken we het driften met voorwielaangedreven autos. Huh wacht even? heb je daar geen achterwielaangedreven auto voor nodig?
Een hele hoop mensen zullen driften met een voorwielaangedreven auto niet drifen noemen. Dit omdat het enige wat je kan doen om te driften is aan de handrem trekken. Dit in tegenstelling tot de banden spinnen met achterwielaangedreven autos.
Maar goed, in Japan waar het allemaal begonnen is denken ze er anders over. Als jij zijwaards gaat en je hebt er lol mee, dan waarom niet? In de D1 drift races heb je zelfs een speciale klasse voor voorwiel aangedreven autos, zoals de Honda civic die je hierboven afgebeeld ziet.


Een drift voor een voorwielaangedreven auto gaat als volgt:
Ga hard op een bocht af en ga zo veel mogelijk richting de binnenkant van de bocht (voorwielaangedreven autos ondersturen nogal eens.
Rem voor de bocht zodat de gewichtsverdeling zo ver mogelijk naar voren zit (in vergelijking met de brake drift) Hierdoor kun je makkelijker de achterwielen locken.
Stuur weg van de bocht en daarna naar de bocht toe zoals in een scandinavian flick.
Trek aan de handrem. Dit zorgt ervoor dat de achterkant uitbreekt. Als je bovenstaande stappen goed hebt voltooid zou je nu zonder de handrem een tijdje door kunnen glijden voor enkele seconden. Hierna moet je weer even snel de handrem aantrekken. Als je bovenstaande stappen verkeerd gedaan zijn dan zul je waarschijnlijk de handrem nodig hebben voor de hele bocht.
Tijdens de drift moet je tegensturen om de drift te behouden.
Vlak voor het einde van de bocht moet je vol gas geven. Aangezien de auto ff is zullen de achterwielen de voorwielen gaan volgen.



Het klinkt moeilijk, maar als je oefent zal het vanzelf goed gaan. Let op dat er een hoop mensen zullen zijn die gaan zeggen dat je niet drift maar aan het powersliden bent (dit is zowiso niet waar, aangezien een powerslide eigenlijk teveel gas geven is waardoor je achterwielen gaan spinnen) Maar goed, technisch gezien is driften niks meer als overstuur creeeren en dit kunnen behouden, en in dat geval behoort dit zeker tot driften. Dus als jij plezier hebt met het driften van je front wheel drive moet je vooral ermee doorgaan.

Click to read in english