woensdag 22 juni 2011

5 goedkope driftmods

Aangezien driften al duur genoeg is bespreken we vandaag 5 goedkope dingen voor je drift auto. Er zijn ook gratis modificaties, zoals bandenspanning aanpassen en gewichtsbespraring, maar vandaag bespreken we enkel goedkope onderdelen die je kan halen.

Stuurspacers
Stuurspacers zijn een van de goedkoopste modificaties die je kan doen. Je kan ze doorgaans al voor 20 euro halen en ze zijn uitstekend om wat meer stuuruitslag te creeren. Voor meer informatie over stuur spacers, lees dit artikel.

Driftknop
Mocht je voor goedkope drift mods gaan is een drift knop ook een optie. De knop verschilt met de orginele knop, doordat deze ingedrukt blijft. Dit maakt het makkelijker om de handrem te gebruiken tijdens het driften, aangezien deze van de lock af gaat als je hem laat vallen, in plaats van dat je de knop ingedrukt moet houden en hem naar beneden duwen. Hierdoor kun je beter snellere reacties met de handrem maken.

Goedkope banden
Zoals besproken in dit artikel, zijn er verschillende manieren om goedkoop aan driftbanden te komen. De ene manier is goedkoper dan de andere, maar je kan altijd wat kosten besparen.

Driftstuur
Een drift stuur is ook een optie. Denk met een drift stuur niet aan een stuur waarmee je kan driften. Een drift stuur is eigenlijk niet veel meer dan een perfect rond stuur. Als je drift laat je het stuur vaak door je handen glijden. Dit gaat niet met een stuur dat niet rond is. Verder zijn drift sturen doorgaans bekleed met alcantara zodat je meer grip hebt. Als laatste zijn ze dieper dan normale sturen. Voor een hoop mensen vinden het fijn om het stuur dichtbij te hebben, hoewel dit puur smaak gebonden is.

Gelast diff.
driften met een laag vermogen auto en een open differentieel is niet een optie. Het gaat wel, maar niet zoals je zou willen. Je kan het differentieel lassen om zo makkelijker zijwaards te kunnen gaan. Hoe dat moet hebben we hier al eerder besproken.

click to read in english