maandag 6 juni 2011

Meer stuurwieluitslag creeeren


Als je investeert in je drift auto, dan is een goed idee om je stuurwiel uitslag te verbeteren. Het is een goedkope modificatie die zijn geld waard is. We bespreken vandaag verschillende methoden.
Hoe werken stuurwiel uitslag spacers? Het is eigenlijk vrij simpel, het is een spacer die je aan beide kanten tussen de stuurkolom en de stuurstangen monteerd. Deze zijn meestal een halve centimeter langer waardoor je een centimeter meer speling hebt tot je trekstangen de stuurkolom raken. Echter heb je hierdoor een veel toespoor of uitspoor afhankelijk van de manier waarop je wiel geinstalleerd zit. Hierdoor moet je een stukje van de trekstangen afhalen waardoor je wielen weer recht staan. (Gelijk ook even uitlijnen als je toch bezig bent.)

Als eerste hebben we de steering rack spacer. Dit is zoals de naam al verwacht niets meer dan een spacer. Je kan ze meestal voor een tientje al halen voor jouw auto. Mocht je weten welk formaat je wilt hebben voor je auto, dan kun je ook voor een paar cent ze halen bij de praxis bijvoorbeeld. Aangezien je er meerdere achter elkaar kan zetten kun je het zo gek maken als je zelf wilt.

Heb je meer geld kun je altijd aanpasbare stuurstangen kopen of fusees, deze kunnen flink aan de prijs zijn, maar denk zo, het is nooit slecht om onderstel onderdelen te vervangen. In feite doen ze het zelfde als de steering rack spacers maar dan zijn het andere onderdelen die de vergrootte stuuruitslag creeeren. De aangepaste fusees zorgen ervoor dat je niks raakt zodra je meer stuuruitslag hebt.