dinsdag 14 juni 2011

tips voor banden


Vandaag bespreken we enkele tips betreffende de bandenkeuze, bandenspanning en dergelijken als je wilt gaan driften.

Als het komt op het formaat banden kunnen we een ding zeggen, hoe meer vermogen je maakt, hoe groter en breder de banden kunnen worden. Zet je 18 inch velgen met banden op een S12 zul je waarschijnlijk wat problemen krijgen met je banden te laten spinnen. Met een setje 15 inch zul je beter af zijn.
Driften op semislicks is zeker mogelijk, maar alleen aan te raden als je wilt driften op hoge snelheid. Als beginner is jet aan te raden om gewoon goedkope banden te nemen. Deze zijn goed
genoeg.
Bandenspanning is afhankelijk van van je rijstijl maar gemiddeld doet men rond de 1.7/1.8 bar in de band als je drift met een nieuwe band. Rijd je op oude banden, dan kun je het beste een iets lagere druk nemen. Dit om te voorkomen dat de band delamineert. Dit betekent dat er hele stukken profiel in een keer los komt. Met een lagere druk voorkom je dit.

Al je drift op zuurstof zul je merken dat de bandenspanning omhoog schiet als je een tijdje bezig bent. Houd dit in de gaten, als je bandenspanning boven de 2.4 bar uit komt kun je het beste wat lucht uit de band laten om te voorkomen dat deze klapt. Rijden op stikstof is ook een optie.
Als je ziet dat je band bijna op is, vervang deze dan in plaats van het door blijven rijden. Als je band klapt kun je je velgen beschadigen en is het moeilijker om de banden te vervangen.

Mocht je zien dat de ene kant sneller op gaat dan de andere tijdens een wedstrijd kun je altijd halverwege de velgen wisselen, zodat je langer door kan gaan. Let er echter wel op dat het niet goed is om normaal te rijden met banden waarop de richting aangegeven staat, maar mocht je toch van plan zijn de banden op te maken is dit geen probleem.

click to read in english