donderdag 9 juni 2011

Top 10 beginner drift platforms


Vandaag bespreken we beginner drift platformen. Het is leuk als je wilt beginnen met driften, maar wat voor een auto kun je dan het beste nemen? We hebben de autos gekozen op basis van de aankoopprijs, hoeveelheid onderdelen op de markt, prijs van onderdelen en betrouwbaarheid. Uiteraard hebben we de voor en nadelen op een rijtje gezet.
10
Ford sierra

Op nummer tien staat de Ford sierra. De ford sierra heeft een nette FR indeling en voldoende vermogen om zijwaards te gaan. Aangezien ze niet het populairste model van ford zijn kun je ze voor vrij weinig op de kop tikken. Ze worden vrij veel gebruikt voor ralleys en dergelijken dus je kan er aardig wat aftermarket onderdelen voor vinden. Nadeel is wel dat ze tegenwoordig toch vrij zeldzaam zijn geworden.

9
 Nissan Skyline R32
Op de negende plek hebben we de Nissan Skyline R32. Deze autos hebben een chassis gemaakt om te racen en dit heeft ze populair gemaakt in de racing scene vanaf het moment dat ze uit de fabriek rolden. Dit model heeft een enorm scala aan aftermarket producten. Het beste kun je gaan voor een Gt-st. Dit model heeft al genoeg vermogen en een FR indeling. Voor wat meer geld kun je ook gaan voor een GTR, aangezien deze RWD worden door enkel een zekeringetje los te halen. De reden waarom deze niet hoger in de lijst staat is dat het model in Nederland nog vrij duur is in vergelijking met de andere autos in onze lijst.

8
Mazda RX-7 FC3S
 
De rx-7 kan ook niet ontbreken aan de lijst. Het is een lichtgewicht auto welke veel gebruikt wordt voor driften. Er zijn dus ook veel onderdelen voor te krijgen. Een groot nadeel voor de beginnende drifter is echter de motor. Zoals je kan lezen in dit artikel is het niet de meest makkelijke motor, als je het vergelijkt met de motoren van de andere autos in deze lijst. Daarom staat dit model niet hoger in de lijst.

7
 Toyota Soarer/Lexus SC300
Dit model kan eigenlijk vergeleken worden met de Sierra. Een goed platform welke in Nederland niet veel voorkomt. Dit is jammer want het grootste voordeel is dat dit model heel veel overeen komt met de latere modellen Supras. Het model zelf wordt ook vrij veel gebruikt in amerika en Japan, waardoor er een groot scala aan drift gerelateerde onderdelen voor te vinden is.

6
Toyota supra Ma70
Het model Suprais niet echt een buitengewoon populair model, aangezien deze vrij overschaduwd is door zijn grotere broer, de JZA80. Echter is het een goed platform met een double wishbone ophanging dat vrij makkelijk in te stellen is voor een basis drift setup. Ook zijn de onderdelen relatief makkelijk aan te komen. Nadeel is dat de M serie motor het driften niet echt in dank af neemt en het waarschijnlijk begeeft, gelukkig zijn ze ook met JZ motoren geleverd, dus een swap is te doen. Het andere nadeel is dat het vrij hoge gewicht en de 3 liter motor niet echt fijn is voor je benzinebudget, wegenbelasting en verzekering.

5
Mercedes w202
Als je een betrouwbare drift auto wilt hebben is dit een goede keus. De onderdelen zijn goed aan te komen je kan een leuke versie vinden in Duitsland. Probleem van dit model is echter wel dat mocht er iets kapot gaan, het doorgaans een vrij duur grapje is. Ook is dit model buiten de liefhebbers om nog wel eens geliefd bij verkeerde types, wat dit model een negatief imago geeft.

4
 Mazda mx5
De mazda mx5 is ook een goed platform. Het is redelijk goedkoop in de aanschaf, en met vrij veel onderdelen ervoor te krijgen. Ook is hij vrij klein en licht wat de kosten vrij beperkt houd. Een nadeel van het model is echter wel dat het last heeft van een hoop kleine storingen en problemen. Buiten dat is het de enige tweezitter en daarvoor wat minder makkelijk te gebruiken als dagelijkse auto in vergelijking met andere autos op de lijst. 

3
volvo 200 serie
Net als de mercedes is dit een buitengewoon betrouwbaar model. Het staat niet voor niks bekend als de tank. De aanschafprijs is laag en de onderdelen zijn goedkoop. Hoewel ze voor sommige racedoeleinden gebruikt zijn is heeft dit model de minste drift gerelateerde onderdelen. Het grootste voordeel van dit model is dat niemand zal gaan verwachten dat je ermee zijwaards zou willen gaan en daardoor kun je er vrij undercover mee rondrijden. Dit is de reden waarom wij deze auto zo hoog in de lijst hebben gezet. We heten niet voor niks Low Profile. Nadeel is echter wel de benzine verzekering en wegenbelasting.

2
Nissan 200sx S13
Op de nummer 2 hebben we de SX staan. Dit model wordt beschouwd als pure drift auto (je ziet ze niet veel gekocht worden om time attacks te rijden) en heeft daarom de grootste keuze aan drift onderdelen. Je kan er alle kanten mee op en het maakt niet uit wat je er voor van plan bent, het zal ergens al wel eens gedaan zijn en zijn altijd mensen die je ermee willen helpen. Hij heeft echter niet de eerste plek gekregen omdat de orginele CA18 motor erom bekend staat dat deze nog wel eens kapot kan gaan. Ook zijn de onderhoudskosten en ombouwkosten redelijk aan de hoge kant. Als we in Amerika zaten of Japan zouden we waarschijnlijk de eerste plek hebben gegeven aan de S13, maar we zitten in Nederland en daarom staat er een andere auto op nummer 1

1
BMW E36
Ik weet het, er zullen waarschijnlijk een paar mensen verbaast zijn dat er geen ae86 staat, maar deze zijn tegenwoordig zo duur geworden dat het eigenlijk niet meer de status van beginner drift auto kan hebben. Hierom gaat de eerste plek gaat uit naar de BMW. Deze is de meest voorkomende auto van de top tien en daarvoor zijn vervangings onderdelen het makkelijkst aan te komen. De goede kwaliteit performance onderdelen zijn beter geprijst dan de Japanse tegenhangers omdat deze producten uit de states of Japan moeten komen wat ze heel duur. De wielbasis en layout is goed voor driften en ze zijn zijn ook nog eens betrouwbaar. Daarom heeft deze auto de eerste plek verdient.

Click to read in english